Васил Божков поддържал връзки с Русия и особено с Евгений Пригожин, който

...
Васил Божков поддържал връзки с Русия и особено с Евгений Пригожин, който
Коментари Харесай

Прокуратурата извади руска следа: Божков поддържал връзки с Пригожин

Васил Божков поддържал връзки с Русия и изключително с Евгений Пригожин, който се счита за умрял в самолетната злополука от преди дни. Подобни изказвания изложи някогашният спецпрокурор Ангел Кънчев, който в правосъдната зала в събота поддържаше настояването за най-тежката мярка за завърналия се ненадейно през вчерашния ден от Дубай Божков. Кънчев изиска установяване на мярка " задържане под стража ". 

" От компютър с е-поща на Васил Божков излиза наяве, че обвиненият е имал бизнес връзки с съветския жител Евгений Пригожин и редица други съветски жители, глобени след анексията на Крим ", сподели прокурорът, представен от Българска национална телевизия.

Софийският градски съд взема решение дали да остави за непрекъснато в ареста Божков.

По думите на прокурора хазартният необут поздравил Руската федерация с присъединението на Крим през 2014 година и е изразил предпочитание да влага там. Отново съгласно обвиняването, Божков имал 51% от хазартна компания в Крим, която била непосредствено обвързвана с Евгений Пригожин.

Твърденията по делото са, че са укривани такси от лотарийните игри на компанията на Божков, като по този начин бюджетът е ощетен с над 700 млн. лв.. Той е упрекнат, че е ръководел проведена незаконна група от 2014 година, която се е занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари, длъжностни закононарушения.

Преди време прокурор Ангел Кънчев се оплака, че е бил заплашван с ликвидиране, а съмненията бяха ориентирани таман към Васил Божков поради оповестена във Facebook профила му фотография на магистрата, до момента в който се е разхождал.

Прокуратурата може да желае каквото си желае, разяснява Божков при започване на съвещанието. Адвокатът на Божков Георги Гатев сподели, че не е склонен с настояването на прокуратурата.

По делото има компютърна експертиза, която демонстрира, че са употребени имейли, през които е минавала връзка с Русия, осведоми Българска телеграфна агенция. Част от връзката демонстрира и планове за насърчаване на
хазартна активност в анексираната част на Крим, беше посочено на съвещанието.

В мейлите има информация и за връзка с някогашен началник на " Роснефт " Алексей Гарбер и други лица, които са в санкционен лист на Европейски Съюз.

Намерени са данни за връзка и с Грузия, където са открити доказателства за връзка с локалната национална
лотария.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР